Среда, 15.05.2024, 09:42
Приветствую Вас Гость | RSS

Одесский юридический лицей

Форма входа
Календарь
«  Май 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Главная » Архив материалов

     10 грудня 2015 року в Одеському юридичному ліцеї, у рамках Всеукраїнського тижня права, з нагоди проголошення  Загальної декларація прав людини  відбувся районний круглий стіл на тему «Права людини». У круглому столі взяли участь 37 лідерів учнівського самоврядування шкіл Приморського району . Експертами виступили Двоєнкін Р.В. – голова Одеського обласного осередку Міжнародного конгресу захисту прав та свобод людини, Павлова Н.І. –  начальник відділу по взаємодії ыз суб’єктами надання первинної правової допомоги при Міністерстві юстиції України, Ротар М.І. – методист відділу освіти Приморської  райадміністрації, Коритнюк Я.О. – учитель правознавства Одеського юридичного ліцею, полковник  міліції у відставці. Модератором заходу виступила соціальний педагог ліцею Бужбецька А.А.

     Після процедури знайомства та розподілу на групи учасникам було продемонстровано фільм про історію створення Декларації. Після цього на круглому столі обговорювалися питання прав людини та їх дотримання у різних країнах          світу.

    Особливо сподобалась учасникам інтерактивна гра «Малюємо права людини».  Діти дуже емоційно та весело      презентували свої міні-проекти. У кінці експерти підвели підсумки.

... Читать дальше »

Просмотров: 464 | Добавил: Clicker | Дата: 10.12.2015 | Комментарии (0)

       26 листопада 2015 року в Одеському юридичному ліцеї було проведено семінар на тему: «Демократизація управління навчально-виховним процесом у прфільній школі».

Учасники: директори, заступники директорів з навчально-виховної роботи шкіл м.Одеси та Одеської області – слухачі курсів підвищення кваліфікації ООІУВ. 

Директор ліцею Шиян О.В., заступник директора Войтович І.О. для  керівників шкіл  провели методичний практикум «Нормативно-правова база і структура методичної робрти ліцею. Особливості робочого навчального плану».

Заступник директора з навчально-виховної роботи Самойленко Н.А. розказала про «Особливості робочого навчального плану».

Заступник директора  з навчально-виховної роботи ... Читать дальше »

Просмотров: 548 | Добавил: Talsy | Дата: 26.11.2015 | Комментарии (0)

     16 листопада 2015 в Одеському Юридичному ліцеї пройшов семінар-тренінг опорної школи з правового навчання і виховання на тему: «Міжнародний день толерантності. Європейські цінності в міжкультурному спілкуванні молоді м. Одеса». У заході взяли участь 60 учнівських лідерів шкіл Приморського району. На семінарі-тренінгу були присутні: віце-президент «Інтелектуального форуму України» Козловська Л.О., методист відділу освіти Приморської райадміністрації Владельщикова Є.В., викладачі та студенти 4-го курсу ІСН ОНУ ім. І.І.Мечникова.

 

Просмотров: 467 | Добавил: Talsy | Дата: 16.11.2015 | Комментарии (0)

Вітаємо

команду Одеського юридичного ліцею, 

яка посіла ІІІ місце у ХІІІ Всеукраїнському турнірі юних правознавців!!!

Керівник команди - Прутцев Сергій Борисович

Склад команди: Водник Ганна - капітан команди

                  Троян Тетяна

                  Сторчак Єлизавета

                  Єйнікова Ксенія

                  Дойчева Алла

Бажаємо творчих успіхів та високих результатів!!!

Просмотров: 492 | Добавил: Talsy | Дата: 11.11.2015 | Комментарии (0)

     11 листопада 2015 року в 3- Л курсі відбувся майстер-клас на тему: «Славетні постаті України ХХ-ХХІ ст..», під час якого учні ознайомилися з видатними особистостями України: поетами, художниками, архітекторами, співаками, політиками, спортсменами, космонавтами... Ліцеїсти створювали різноманітні брошури, презентації, відеофільми, а також карту « Славетні постаті України ХХ-ХХІ століття», самостійно обираючи відомі особистості в різних галузях і сферах суспільства. Ще грали в гру: « Що я за особистість?»

     У цей нелегкий для України час проведення даних заходів- проектів сприяє вихованню справжніх громадян України, патріотів, людей з активною життєвою позицією, які не байдужі до долі країни.

     Під кінець заходу учні заспівали гарну патріотичну пісню: «Моє ім’я- це Україна».

Просмотров: 601 | Добавил: Talsy | Дата: 11.11.2015 | Комментарии (0)

     День української писемності та мови – свято, спрямоване на підтримку рідної мови, привернення уваги світового українства до проблем української мови, її вивчення та розвитку, пропаганду і популяризацію та водночас демонстрацію її краси й багатства, літературної довершеності. Це свято гуртує усіх на шляху відродження духовності, зміцнення державності, формування громадянського світогляду. Адже кожен народ відбувся лише тоді, коли усвідомив себе у рідному слові.

     Саме з метою вшанування величі та значення рідної мови у Одеському юридичному ліцеї проведений відкритий позакласний захід до Дня української писемності та мови «Допоки є Шевченка мова, то доти Україна є…», який підготувала викладач української мови та літератури Булгакова І.В. з учнями 1-А та 1-Б курсів. Свято пройшло цікаво, емоційно, на високому методично-освітянському рівні: лунали вірші про мову та українські пісні, інсценізувалися гуморески, учні зустрілися із прадідами нашими – славним Нестором-Літописцем, завдяки якому більше дізналися про нашу державу, незабутніми Кирилом і Мефодієм – братами-засновниками нашого письма. І, звичайно, згадали історію становлення нашої державної мови – української.

     З нагоди свята учні написали Всеукраїнський диктант національної єдності та підготували стіннівки, підійшовши творчо до виконання роботи. Тому стіннівки вийшли яскравими, насиченими цікавою та корисною інформацією. Гості та учасники свята залишилися задоволеними та впевненими в тому, що мовні обов’язки написані для нас, українців. Поки буде жити українська мова, буде існувати українська нація, бо мова – дух народу.

 

 

Просмотров: 529 | Добавил: Talsy | Дата: 09.11.2015 | Комментарии (0)

     05.11.2015 в библиотеке Одесского юридического лицея проведена литературно-музыкальная композиция: «Вспоминаем о далекой войне», с целью воспитания у учащихся любви к родной земле, гордости за старшее поколение, выстоявших в годы Второй мировой войны. Отмечая  71 годовщину со Дня освобождения Украины от немецко-фашистских захватчиков заведующая библиотекой – Артошина Л.В. с учащимися 2-4-х курсов вспоминали всех тех «кто подарил победу нам». Звучали песни военных лет, ребята кружились в вальсе. Также в читальном зале оформлена тематическая книжная выставка «71 річниця Перемоги в серцях поколінь».

Просмотров: 506 | Добавил: Clicker | Дата: 05.11.2015 | Комментарии (0)

З 1 вересня 2015 року в Одеському юридичному ліцеї учні мають можливість вивчати болгарську мову, а сьогодні, 02.11.2015, ми відкриваємо Центр Болгарської Культури.

На урочистому заході присутні гості:

Генеральний консул - Дімітар Тучков;

Директор болгарського культурного центру  - Дмитро Федорович Терзі;

Представники болгарського консульства - Кральо Дімов, Атанас Цолов;

Завідувачка відділення болгарської мови, професорка, доктор філологічних наук – Колесник Валентина Олександрівна;

Та журналісти газети «Роден край».

Просмотров: 481 | Добавил: Clicker | Дата: 02.11.2015 | Комментарии (0)

Учимся! Потому что интересно, потому что любим свою работу, потому что надо идти вногу со временем…

Каникулы для учителей нашего лицея — это время обмена опытом на педсоветах, время диспутов на семинарах, время принятия коллективных решений. На осенних каникулах нынешнего учебного года педагогический коллектив имел возможность узнать, что же такое «Ноосферное образование».

Семинар-тренинг провела И.В.Смоквина, ректор и основатель единственного в Украине Института целостного мышления, член-корр. Ноосферной Академии Науки и Образования, кандидат психологических наук, врач, психотнрапевт. В программе  семинара:

- Здоровьезбережение – как одна из основных задач современной школы.

 -  Научно-теолретические основы ноосферного здоровьезберегающего образования. Различия в работе мозга и тела при преподавании по ноосферной методике и в традиционном уроке.

- Тип мышления как фундамент качества жизни личности человека.

- Методы анализа личности учителя. ... Читать дальше »

Просмотров: 447 | Добавил: Clicker | Дата: 30.10.2015 | Комментарии (0)

      24 жовтня 2015 року в Одеському юридичному ліцеї пройшло чергове свято прийняття в ліцеїсти «новобранців». Урочистості відбулися в колонному залі клубу ім. Лесі Українки. На сцені учні нових курсів показали свої творчі здібності та вміння. Кожен курс зі своїми класними керівниками заздалегідь підготували дуже цікаві концертні номери, кумедні сценки з життя ліцею та танцювальні флеш-моби. З словом привітання до присутніх звернувся заступник  начальника  Училища професійної підготовки працівників міліції полковник міліції Ізбаш А.І. Свято пройшло урочисто і весело.

Просмотров: 469 | Добавил: Clicker | Дата: 24.10.2015 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 19 20 »
Прогноз погоды
Поиск
Это интересно....
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright MyCorp © 2024